Skip to main content

Observatori d’Igualtat Educativa d’Ontinyent

  • Ontinyent
  • 2018-2019
Info

L’Observatori d’Igualtat Educativa d’Ontinyent és una iniciativa en la qual conflueixen els esforços de la regidoria d’educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Universitat de València i la comunitat educativa del municipi. 

L’objectiu del projecte és arreplegar de manera sistemàtica informació sobre l’educació i la formació professional i contínua a Ontinyent. Ho fa a través de la construcció d’indicadors quantitatius que responen a deu línies temàtiques d’interés per a copsar l’estat de l’educació. Una part d’aquestes responen als objectius marcats per la Unió Europea en la seua Estratègia 2020 i són: aprenentatge permanent, baix rendiment, educació superior, abandonament prematur dels estudis i participació en educació infantil. La resta responen a l’interés de la comunitat educativa del municipi: absentisme escolar, coeducació, multilingüisme, participació i formació del professorat. 

Les dades han sigut extretes d’informes previs i dels propis centres, els quals les han recollides a través de qüestionaris, de la plataforma ITACA i de mètodes de recollida propis de cada escola. La sistematització d’aquestes dades ha permés visibilitzar els aspectes a treballar i certs patrons existents segons el gènere i el lloc d’origen de l’alumnat, així com segons la titularitat pública o privada del centre. 

S’ha de treballar per assolir les proporcions recomanades per la UE pel que fa a educació superior i abandonament prematur dels estudis; fomentar la participació de les famílies i incloure noves estratègies per a millorar el rendiment de l’alumnat, entre altres. També s’han fet visibles aspectes positius com la rellevant tasca en matèria de coeducació del claustre dels centres. En definitiva, tot i la necessària revisió i millora constant de la seua utilitat per copsar la realitat, l’Observatori Educatiu d’Ontinyent té la pretensió de ser una eina de coneixement i avaluació perdurable en el temps.

 

Promoció: Ajuntament d’Ontinyent

Projecte: Sandra Obiol Francés, Francesc Hernàndez Dobon, Jose Beltrán Llavador, Daniel Gabaldón Estevan, Ignacio Martínez Morales, Alícia Villar Aguilés, Carolina Juan Nadal.


Descarregar PDF OIE ONTINYENT