Skip to main content

Pla de Participació Pública: Pla Verd i de la Biodiversitat de València

  • València
  • 2021-2022
Info

El Pla Verd i de la Biodiversitat de València és el document estratègic que estableix les bases per a aprofitar els cicles naturals dins de la ciutat,  davant d’un context d’urgència climàtica. El Pla de Participació Pública associat ha buscat articular un esquelet de treball participatiu per a la redacció del Pla Verd en específic, però també per a la gestió futura de la infraestructura verda a la ciutat de València.

Aquest Pla, elaborat en un període de 12 mesos entre 2021 i 2022, s’ha estructurat en tres fases:

  • Comença amb una fase previa per donar a conéixer el Pla i la seua planificació, donant inici al projecte i a tot el que comporta.
  • La segona fase de diagnòstic participat, es dedica a conéixer la visió de la ciutadania valenciana sobre el verd i la biodiversitat de la ciutat. A través de cartografies col·laboratives, taules d’experts, formularis i entrevistes, s’han inclòs les veus de diferents agents i col·lectius: associacions veïnals i expertes, infància, personal expert acadèmic i l’administració.
  • En la tercera fase de producció col·laborativa de propostes, s’han elaborat les línies estratègiques d’acció. La mostra representativa de població s’ha establert dividint la ciutat en escales -privada, veïnat, barri i suprabarrial-, i garantint la participació de tots els grups d’edat -infants, joventut, adults i tercera edat-. 

Aquest procés participatiu ha permés establir un vincle més estret entre l’administració i la ciutadania, democratitzant la configuració dels espais públics pròxims i a escala de ciutat a la llarga del procés global de redacció del Pla Verd i de la Biodiversitat de València.

 

Promoció: Ajuntament de València

Projecte: Marta García Chico (Grup Aranea), Santi Hernández Puig, Carolina Juan Nadal, Marta Pastor Villena, Alba Sorní Girona, Inés Fenollar Belda i Laura García Herreros.


Anar a la WEB oficial