Skip to main content

PATIS QUE CUIDEN: UN PROJECTE DE NADALVILLENA

El projecte Patis que Cuiden es proposa transformar els patis escolars, convertint-los en espais més inclusius, segurs i estimulants per a la infància. No es tracta només de remodelar l’espai físic, sinó també de fomentar una participació activa de tota la comunitat educativa en la creació d’un entorn que afavorisca l’aprenentatge, el joc i la convivència.

Per què és necessari transformar els patis escolars?
Molts patis escolars actuals són espais homogenis i poc atractius, on les activitats estan limitades i no es tenen en compte les diferents necessitats i interessos. Aquesta situació pot generar conflictes i excloure a una part de l’alumnat. A més, en un context d’emergència climàtica, és fonamental transformar aquests espais en entorns més sostenibles i resilients.

Què proposa el projecte?
El projecte Patis que Cuiden proposa un enfocament participatiu basat en la investigació-acció. Això significa que s’involucra a tota la comunitat educativa (alumnes, professorat, famílies, etc.) en el procés de disseny i transformació del pati. A través de tallers, enquestes i altres activitats, es recullen les opinions i suggeriments de tots els actors involucrats per a crear un espai a mesura.

Quins objectius persegueix?

  • Empoderar a la infància: Els xiquets i les xiquetes seran els principals protagonistes de la transformació dels seus espais.
  • Fomentar l’aprenentatge: Tant amb procés participatiu en el qual l’alumnat participarà en l’anàlisi, reflexió i presa de decisions com amb el resultat final, en el que el pati tracta de ser un espai d’aprenentatge informal, on es puguen desenvolupar habilitats socials, creatives, de resolució de problemes i a gaudir d’un oci saludable.
  • Promoure la inclusió: Es crearan espais accessibles i atractius per a totes les persones, independentment de les seues capacitats o interessos.
  • Fomentar la sostenibilitat: Es prioritzaran solucions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.
  • Millorar la convivència: Es crearan espais que fomenten la interacció positiva i la resolució pacífica de conflictes.

En resum, el projecte Patis que Cuiden cerca transformar els patis escolars en espais més vius, diversos, inclusius i sostenibles, on es puga gaudir i aprendre.

Primera aplicació pràctica a Fontanars dels Alforins

Descarregar CARTELL

Descarregar DOSSIER COMPLET