Skip to main content

Pla Conviure

  • València (autonòmica)
  • 2022-2023
Info

El Pla Conviure, impulsat per la Generalitat Valenciana, consisteix en la concessió d’una línia d’ajudes destinada a les entitats locals per a la rehabilitació d’edificis i l’adequació de l’entorn construït en els equipaments i espais municipals. Per tal d’accedir a aquesta subvenció, és necessària l’entrega de les fitxes per a l’elaboració d’una estratègia de rehabilitació de l’entorn construït. El treball realitzat per Nadalvillena ha consistit en la redacció de les esmentades fitxes per a vuit municipis i de l’estratègia completa per a dos d’ells.

Aquest treball incorpora una visió interdisciplinària, combinant la mirada més tècnica amb la social i coneixement local. Per una banda, amb l’anàlisi i identificació de millores en l’estat de la urbanització i l’edificació, com per exemple, per qüestions d’accessibilitat o eficiència energètica. D’altra banda, amb l’anàlisi de tipus demogràfica i socioeconòmica, així com amb el desenvolupament de tècniques participatives amb la finalitat d’establir, de manera col·lectiva, els reptes del municipi i planificar les actuacions de rehabilitació necessàries, en línia amb els objectius de l’Agenda Urbana espanyola i adaptades a cada territori.

Els municipis amb els quals s’ha col·laborat entre els anys 2022 i 2023 són Albatera, Barxeta, Benicull de Xúquer, Benissoda, Paiporta, Orba, Cirat i el Real de Gandia. Per a aquests dos últims s’ha dut a terme també l’estratègia completa, la qual és l’objecte de la subvenció i complementària les fitxes. En aquesta, s’amplia la informació mínima sol·licitada i es desenvolupa una planificació completa i integrada de les rehabilitacions que es precisen a l’àrea urbana amb l’objectiu d’avançar en la millora de la qualitat de vida, de la sostenibilitat ambiental i el foment del desenvolupament econòmic local.

 

Promoció: Generalitat Valenciana

Projecte: Nadalvillena
Col·laboracions: Ajuntaments d’Albatera, Barxeta, Benicull de Xúquer, Benissoda, Paiporta, Orba, Cirat i Real de Gandia