Skip to main content

Cathegory X

  • València (autonòmica)
  • 2021-2024
Info

La investigació sociològica Cathegory X està encapçalada per Barbara Risman, reconeguda professora de la University of Illinois at Chicago i autora de l’obra «On ens portarà la generació millennial».

Una de les conclusions que s’extrauen, és que s’està donant una reconfiguració de les estructures tradicionals de gènere, i per tant, aquesta investigació pretén aprofundir en experiències personals de les persones trans i no binàries, tant en les experiències pròpies com en les mateixes relació amb les estructures de gènere.

Amb la finalitat d’ampliar l’estudi a altres territoris, s’ha col·laborat amb diferents universitats a escala internacional, entre les quals es troba la Universitat de València. En aquest cas, la participació de Nadalvillena ha consistit en la realització del treball de camp, basat en l’execució d’entrevistes en profunditat a persones trans i no binàries del territori valencià.

A més a més, s’ha obert posteriorment una nova línia d’investigació més específica. La primera fase d’entrevistes ha plantejat la importància d’abordar la qüestió del sistema sanitari i la seua influència en la vida de les persones. Per això, s’han iniciat noves entrevistes qualitatives que tracten més concretament aquesta qüestió, indagant en la relació de les persones trans i no binàries amb el sistema sanitari.

 

Promoció: University of Illinois at Chicago

Projecte: Barbara Risman (University of Illinois at Chicago)
Direcció al País Valencià: Arantxa Grau (Universitat de València)
Treball de camp al País Valencià: Nadalvillena