Skip to main content

Pla Urbà d’Actuació Municipal

  • València (provincial)
  • 2022-2024
Info

El Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM), emmarcat en el Pla d’inversions 2020-2021, és un instrument estratègic que defineix les línies d’actuació d’un municipi. Aquest pla estableix l’agenda urbana local, prioritza les obres i serveis necessaris, i incorpora els criteris de sostenibilitat i justícia social de l’Agenda 2030. Per a allò, la participació ciutadana és un pilar fonamental, ja que permet adaptar el pla a les necessitats específiques del territori i de la població. És per això que, tot i que es parteix d’una estructura comuna, per a cada municipi es desenvolupa una metodologia específica, amb l’objectiu de facilitar la participació de tots els agents implicats i aprofitar al màxim els recursos i potencialitats locals.

El procés d’elaboració del pla parteix d’una fase d’anàlisi i diagnòstic que identifica les principals necessitats i reptes del municipi, a partir dels quals es defineixen els objectius, alineats amb l’Agenda 2030 i l’Agenda Urbana Espanyola. Posteriorment, s’estableixen les línies d’actuació, prioritzant-les i definint un protocol per al seguiment i l’avaluació del pla. Per a la implicació de la ciutadania s’utilitzen diverses tècniques, com entrevistes qualitatives, enquestes online i presencials, tallers participatius i dinàmiques que inclouen a la infància.

Fins ara, l’equip de Nadalvillena ha col·laborat en la redacció del PUAM dels següents municipis: Benicull de Xúquer, El Perelló, Fuenterrobles, La Pobla de Farnals, El Mareny de Barraquetes, Real, Sedaví i Venta del Moro.

 

Promoció: Diputació de València

Projecte: Negrosobreazul i Nadalvillena
Col·laboracions: Ajuntaments de Benicull de Xúquer, El Perelló, Fuenterrobles, La Pobla de Farnals, El Mareny de Barraquetes, Real, Sedaví i Venta del Moro.


Anar a la WEB del projecte